Hyvinvointialueen johtajan vaali 22.9.2022

Hyvinvointialueen valtuusto valitsi 22.9.2022 kokouksessaan suljetulla lippuäänestyksellä hyvinvointialuejohtajan. Hakijoita oli 8, jotka kaikki täyttivät viran kelpoisuusehdot. Yksi hakija veti hakemuksensa pois aivan loppuvaiheessa. Näin kolmesta henkilöarviointiin edenneestä jäi ns.kärkihakijoiksi kaksi ehdokasta: nykyinen Keusoten yhtymäjohtaja ja hyvinvointialueen va.johtaja LKT, dosentti, eMBA Pirjo Laitinen-Parkkonen ja Forssan seudun hyvinvointiyhtymän yhtymäjohtaja, HT Mikko Komulainen.

Vaalissa äänet jakautuivat seuraavasti Mikko Komulainen 35 ääntä, Pirjo Laitinen-Parkkonen 33 ääntä ja yksi (1) tyhjä.

Ryhmistä Kokoomus ja Vihreät kannattivat puheenvuoroissaan selkeästi Laitinen-Parkkosen valintaa, samoin Kristillisdemokraatit. SDP:n ryhmä ei tehnyt ryhmäpäätöstä valittavasta henkilöstä, vaikka hyvinvointialueen johtajavalinta oli yksi tärkeistä valtuuston päätöksistä. Laitinen-Parkkosen valintaa tukevat puheenvuorot käyttivät ryhmän puheenjohtaja Irma Pahlman ja varapuheenjohtaja Sirkka Rousu, ja Mikko Komulaisen valintaa esitti ryhmästä Lassi Markkanen. Perussuomalaiset näyttivät olleen ryhmänä Komulaisen valinnan takana. Myös Vasemmistoliitto käytti puheenvuoron Komulaisen valinnasta. Ps-ryhmä esitti useissa puheenvuoroissaan vihjailuja siitä, että rekrytoinnin hakijamateriaalien saatavuudessa olisi jotain sellaista, josta olisi mahdollisuus valittaa. Tämän myös Keskustan edustaja otti esille.

Henkilöstöjohtaja Monica Hostio kertasi kokouksessa ennen asiasta tehtävää valintapäätöstä rekrytointiprosessin eri vaiheineen ja hakijoista kaikilla valtuutetuilla saatavilla olleen materiaalin: valtuutettujen käytössä on ollut hakijan hakemus ja ansioluettelo, henkilöarvioinnissa olleiden osalta tulokset sekä heitä suositelleiden kanssa käydyn puhelinkeskustelun yhteenvedot. Kolmen kärkiehdokkaan osalta toteutui valtuuston hakijapaneeli, jonka tallenne on myös ollut jälkeenpäin saatavilla.

Onnittelut Mikko Komulaiselle! Hyvinvointialueen johtaminen on yhteistyötä poliittisten päättäjien ja ammattiviranhaltijoiden kanssa.

Voit katsoa kokoustallenteen Keusoten youtube-kanavalta (https://www.youtube.com/watch?v=ZUoaInwtbiY)

Uutinen Keski-Uudenmaan sote/ hyvinvointialueen sivustolla (https://www.keusote.fi/2022/09/22/mikko-komulainen-on-valittu-keski-uudenmaan-hyvinvointialuejohtajaksi/)

Kokouksesta raportoi Sirkka Rousu