Aluevaltuustoryhmämme järjestäytyi

Aluevaalin tulos vahvistettiin keskiviikkona 26.1. ja Uudenmaan eri hyvinvointialueiden SDP-valtuutetut pitävät järjestäytymiskokouksensa nyt viikonlopun aikana – me Keski-Uudenmaan demarit järjestäydyimme perjantaina 28.1.2022 iltakokouksessa. Ryhmässä on 16 valtuutettua ja sama määrä varavaltuutettuja: Järvenpäästä viisi, Hyvinkäältä neljä, Mäntsälästä kolme, Tuusulasta ja Nurmijärveltä kaksi. Ensimmäinen koko aluevaltuuston perehdytyspäivä on 17.2.2022.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Irma Pahlman ja varapuheenjohtajiksi Ulla-Mari Karhu, Sirkka Rousu ja Aila Koivunen. Sihteerinä toimii Pirja Vitikka-Koponen.

Alueorganisaation päätöksentekoelinten paikoista neuvotellaan muiden Uudenmaan alueen puolueiden piirijärjestöjen kanssa, joissa neuvottelijoina meiltä toimivat Uudenmaan sos.dem.piirijärjestön edustaja yhdessä puheenjohtajan kanssa. Tällä hetkellä ei ole vielä Vate-valmisteluryhmän ja sen poliittisen seurantaryhmän esitystä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen toimielimistä. Paikat jaetaan suhteellisen vaalitavan mukaisesti: SDP:n osuus vaalituloksessa oli 22,6 % äänistä.

Jatkossa ryhmän kokouksiin kutsutaan kaikki varavaltuutetut mukaan – osaamista ja kokemusta ryhmässämme on paljon. Muutoinkin toimitaan tiiviissä yhteistyössä ja huolehditaan tiedonvaihdosta ja keskustelusta varsinaisten ja varavaltuutettujen kanssa. Yhteisinä alustoina meillä on sisäinen keskusteluryhmä ja ulkoista viestintää varten nämä Keskiuudenmaandemarit-nettisivut sekä some-alustat (face ja insta).

Aluevaltuustoryhmän järjestäytymiseen palataan uudelleen, kun henkilövalinnat päätöksentekoelimiin on tehty ja voidaan arvioida tehtävien jakautumista.

Valtuutettujen ja varavaltuutettujen nimet ja äänimäärät löydät tästä uutisesta.

Kaikkien ehdokkaidemme äänimäärät löytyvät täältä vaalit.fi -sivustolta.

Valokuva: Valtuustoryhmämme teams-kokouksessaan, sihteeri Pirja Vitikka-Koposen kuvaamana.